Het leven zoals het is 2009 !

Triatlon

Het grote nieuws van deze week lazen we maandag in de krant. In Hooglede hadden hoofdinspecteur Tom De Beer samen met zijn collega-inspecteurs Timothy Spitaels en Miguel Vanderpoorten de Belgische titel triatlon voor politiemensen veroverd. 

De gezagsdragers vertellen: “Toen we hoorden van deze kans op nog een extra dagje verlof méér, hebben we geen moment getwijfeld en ons als vertegenwoordigers van het politiekorps Hamme-Waasmunster direct laten inschrijven. Op voorhand hadden we de taken goed verdeeld. Aangezien Timothy kan zwemmen en hoofdinspecteur Tom een koersfiets heeft, leek het ons logisch dat Miguel het loopgedeelte voor zijn rekening zou nemen.” Een tactiek die zijn vruchten bleek af te werpen.

Tom De Beer loofde de optimale trainingsmogelijkheden die verbonden zijn met zijn job als hoofdinspecteur:”Voor en na mijn shiften heb ik uitgebreid de kans om te trainen. Mijn diensturen gebruik ik om uit te rusten, te kleurenwiezen en in mijn neus te peuteren.”

Overigens is dit niet de enige titel die het Hamse politiekorps dit jaar al in de wacht geslepen heeft. Zo behaalde Dirk Smekens de eerste plaats op het BK sudoku voor ambtenaren van de federale overheid. En andere collega’s behaalden ereplaatsen bij de nationale kampioenschappen robottekeningen maken en hondendressuur. De gemeente Hamme kan er op rekenen dat zijn politiekorps scherp staat, besluit de hoofdinspecteur.

LVDV

Wauw zeg

Zaterdag was het de rit naar West-Vleteren, een uitstap die ons iedere keer in hogere sferen brengt. Als volgwagen was een rammelbak van huurmij.in ingehuurd.Voor onderweg had Michel gezorgd voor broodjes met teflon-olie. In tegenstelling tot vorige keer bedroeg de totale afstand maar 25 km meer dan aangekondigd. 

De streek van West-Vleteren wordt agrarisch getypeerd door zijn vele varkenskwekerijen. Een beetje zoals Sint-Anna en Hamme-Zogge dus. Velen in onze groep voelden zich dan ook direct thuis. Maar zeg wel nooit Zoggenaar tegen iemand van Sint-Anna. 

Groot was echter de teleurstelling bij de kloostergemeenschap van West-Vleteren toen bleek dat Hans – Jacques Trappist – Van Havermaet niet meegekomen was. Reeds 2 jaar kijkt deze orde uit naar de intrede van deze devote jongeman, dit icoon van toewijding. De pij lag al klaar, de glazen waren gespoeld, de bakken stond op temperatuur… Maar Hans is naar verluidt op het verkeerd pad terechtgekomen en voldoet nog niet aan alle voorwaarden voor voorlopige invrijheidstelling. 

Pater Bob De Brouwer leidde ons naar de kleedkamerfaciliteiten. Waarna we fris gewassen eindelijk konden aanschuiven in taverne “De Vrede” voor onze langverwachte beloning naar keuze, donker of blond. Wauw zeg. Tot niemand meer uit zijn woorden geraakte en het tijd werd ons terug naar huis te laten voeren. 

Een prachtige rit, 154 km tegen rustig tempo, lang geleden dat iedereen zich nog zo goed geamuseerd heeft tijdens een rit. Yes, we can! 

L.

Met de complimenten van André Boel

Na de Peter Bauwens-ritten naar Hulst (via Vogelnestje en Lamskotelet) en de Merckcxksxs-fabriek stond er dinsdag een rally van onze collega’s de Rekkers op het programma. Een rit met vertrek en aankomst in Hamme. En die zich zelfs even buiten de Hamse gemeentegrenzen waagde te begeven (Zele! Daknam! Sinaai! Waasmunster!). Het dient dan ook niemand te verwonderen dat naarmate de rit vorderde de snor van Ambras Boel meer en meer begon te krullen. Een ware feestdag. Een rit met de complimenten van André Boel! De trappist in café Sportecho (2.00 €) stroomde na afloop dan ook rijkelijk.

Lucas had speciaal voor deze 21 juli zijn Marie-Jeanne ingehuurd als gangmaker. Kurt was na een blitsbezoek aan Oostenrijk opnieuw enigszins ontdooid. Levi overleefde een aantal bruggen van tweede en een viaduct van eerste categorie. Maar er was ook een opvallende afwezige te melden. Deze was naar verluidt na ocharme een nachtje Gentse Feesten te moe om op tijd de bedstee te verlaten. Waar zitten de echte kampioenen in de club?…

Beoordelingsfiche

CRITERIUM QUOTERING COMMENTAAR
densiteit kerktorens 9/10  
% van de rit meewind 79 %  
faciliteiten aan de start-aankomst 9/10 snelle en vriendelijke bediening, trappist 2€
klimatologische omstandigheden (het weer)  9/10 ‘t zag er maar friskes uit toen we vertrokken, maar ik heb toch maar mijn mouwstikskes thuisgelaten. Gelukkig, want op het einde begon ik bijna te zweten. 24°C, licht bewolkt
inschrijvingsprijs 9/10  
tempo 9/10 Goed rondgedraaid met Johan VB, momenteel de man in vorm van de B-ploeg
compagnie en ambiance 9/10  
kasseien en putten 7/10 Toch een paar kasseistroken. Maar gelukkig heb ik mijn rustinnekes en mijn bommekes niet moeten bovenhalen.
afstand van huis 10/10 Binnen de denkbeeldige schutskring van de varkenspest gebleven.
uitpijling 9/10 Geen enkele pijl gemist. Niet dat ik mijn weg niet zou weten…
aantal lussen 8/10 Er zijn nog mogelijkheden naar Kastel toe…
aandeel dijken 8/10 Ik zou aan AC Hamme de dijk opgereden zijn
     
Algemene beoordeling WTC ISO 5312 Quality Label 9/10 Ter vergelijking: Lucas Weyn Classic: 0.5/10, VWB Ronde van Oost-Vlaanderen: 2/10 

L.

Sterk in moeilijke tijden

Zondag was het een verkiezingsrit doorheen het kanton Dendermonde en Aalst. Peter Van Huffel trok de lijst. De tocht was moeilijk, de gids ervaren. Lieven Van Erdeghem en Geert Vercammen reden op verkiesbare plaatsen en namen afrit Vlaanderen, uitrit crisis. Kris Meys en Kurt Baeyens stonden op een strijdplaats. Lijstduwer van dienst Maurice Weyn behaalde net de kiesdrempel vooral door de vrouwelijke voorkeurstemmen. Walter Van Haver van LDP (Lijst De Plekker) stond op een onverkiesbare plaats bij de opvolgers en zal waarschijnlijk ook in de toekomst oppositie blijven voeren tegen Ambras Boel, de charismatische leider van SPA (Sympathiek Plezant Aangenaam). De kandidaat uit het kanton Sint Anna probeerde stemmen te ronselen met de slogan “Als ge het nog niet wist, hier is Jacques Trappist”. Kevin Faulconer en Jacques De Bondt trokken in kartel naar de kiezer. Johan Van Bellingen was ook van de partij en koos voor 3 minuten politieke moed. Nele Thienpondt was de enige vrouw op de lijst. Ivan Smet en Peter Bauwens kozen voor een oppositiekuur in de B-ploeg.

L.

Fucking with the mind of the people. Part II.

Na de komische vermoeidheid de maandagse vermoeidheid… :
10 A-renners voor de rit naar Denderhoutem, ah ja de mannen van de groene wegel zijn op pad en een verlengd weekend dus alleen de echte venten waren present dus !
Geen kwantiteit dan maar kwaliteit zei de Leo, dus trok hij maar meteen stevig de kop naast de ritpeter…de toon was gezet, dit zou geen ritje voor pannenkoeken worden ! Voor de Leo is dit trouwens de week van de waarheid : hij heeft speciaal 5 wekkers meer naast zijn bed gezet om toch zeker op tijd te zijn om voorsprong te kunnen nemen in het klassement op zijn “groene wegel”-rivalen !!! Roy Orbison was dus goed op tijd al had het moeite gekost aan zijn slaapogen te zien…

2 opvallende gastrenners vandaag : Bart “Le Sauvage” die ons met z’n knalrode Cannondale even kwam tonen wat souplesse betekent…en Chris Buytaert die zijn comeback kwam inluiden met de presentatie van zijn nieuwste kookboek “14 kilo later…” ‘t moet daar goe werken zijn bij De Lijn zeker.

Via Moorsel werden de eerste hoogtemeters aangepakt en meteen werd duidelijk dat sommige renners al een “zwaar” weekend achter de rug hadden….koersen, Luik-Bastenaken-Luik, vrij stuk in de rit Terneuzen…, alle uitvluchten werden bovengehaald om het vuurwerk in de benen te verklaren…weinig kandidaten voor het kopwerk dus…gastrenner Bart kwam dan maar naast de ritpeter fietsen ; zo leert een mens nog iets bij over ruimtevaart en over sociale projecten in India en zo… Merci Bart ! 

Even paniek toch voor Bart toen hij even noodgedwongen moest “cyclocrossen” in Hekelgem door twee zwalpende MTB’ers die in de weg reden (moeten die nie in het veld zitten ????)
Via een klein stukje rally werd een nieuw hellingkje in Liedekerke-Pamel aangesneden, ja zelfs de Peet wist hier het bestaan niet van…, om dan via Berchembos terecht te komen in Meerbeke.

In echte Ronde Van Vlaanderen-stijl gingen we verder met de Pollareberg (de berg van Arry volgens de Peet, waar was die dan ?) waar het peleton uiteen geranseld werd…
De kopposities wisselden en zelfs gastrenner Chris kwam naast de ritpeter rijden, net lang genoeg om te kunnen zeggen “hoe ver is’t nog?”

Via Zandbergen en Appelterre werd de terugweg aangevat met een stevige bries tegenwind. De situatie op kop werd bijna hopeloos toen de Peet redding kwam brengen…weer stevig kopwerk dus richting “Knipperhoek” (lees : een vettig stuksken kassei bergop !) de Peet kende de aanlooproute nog van in zijn koerscarrière…(“als ‘t hier koers was, was’t prijs van in de eerste ronde”) een strakke aanloop dus naar deze laatste echte hindernis van de dag…voor enkelen een complete verrassing want op 200 meter kassei 300 meter achter geraken…ge moet het maar kunnen ! 

Even paniek nog op weg naar Haaltert waar de Joeri (AAAAIIII) een zijdelingse heupworp maakte na een wegvergissingske van de ritpeter en een blits maneuver van Kurt…geen probleem voor onze sensei Joerisan die even aan zijn elleboog likte en na een korte verzorging bij de Tourarts weer zijn plaats innam in het peleton.

Gastrenner Bart nam terug zijn plaats op kop in en de resterende kilometers tegenwind werden weeral tegen een strak tempo afgemaald richting….Moerzeke begot ! ah ja de Bierhoeve was nog dicht want Dirk en Christine hadden gisteren nog alle vaten leeggedronken en den brouwer kon pas ‘s middags terug leveren !
Even thuisvoordeel voor de ritpeter dus en een terrasje op het mooiste dorpsplein van Vlaanderen smaakte dan ook naar meer ! Nog wat straffe verhalen en… de Leo zag dat het goed was !! Nog 1 rit pakken op de concurrentie en de buit is binnen Leo !!
Tot zondag voor de rit van de Scheldetrappers in Baasrode ! 

Tom

Komische vermoeidheid

Dit jaar werd het 53×11 familieweekend georganiseerd aan zee, met als episch centrum Nieuwpoort. Astafette-champignon Kris Meys had zijn kat gestuurd. Die was blij dat ze nu eindelijk eens iets anders dan pannenkoeken te eten kreeg. Ook lagen enkele leden in de ziekenmand. Anderen wilden trainen op de molens van de kerstmis. Wel van de partij waren hoofdinspecteur Tom, Dennis Quaid, Mr Bean, Robocop, de kozijn van nonkel Frans, Mozes, Peter Bridge, de regerende clubkampioen en Wit Stuurlint.

Opvallend, bijna niemand rijdt tegenwoordig nog met een fiets van aluminimum, maar wel met een carbon tweewieler met alle bedenkelijke extra’s en waar meestal hun genitaliën in gegraveerd zijn. Wat ook opviel in het landschap waren de kieschampagnes. Blijkbaar wonen er in de Westhoek evenveel politiekers als inwoners.

Hoofdinspecteur Tom had alle ritten uitgestippeld mbv het fietsknooppuntentennetwerk. Hij liet er vrijdag geen haar op groeien en stak van leer met 90 km doorheen de Westhoek. De wind gaf de rit een extra dementie. Ook in deze uithoek van het land werden we getracteerd op scheldkarbonaden van remmende en uitwijkende autotochtonen. Gelukkig hebben we geen enkel knooppunt gemist, want als je met een West-Vlaming moet beginnen conserveren voor de juiste weg… s’ Avonds had de chef Peking eend met anananas en zoutzure saus klaargemaakt.

Zaterdag was het de koning in een rit. “Een vlakke aanloop gevolgd door een heuvelend parcours” had onze hoofdinspecteur gezegd. Waar hebben we dat nog gehoord… FUCKING WITH THE MIND OF THE PEOPLE, JA!!! Eerst 40 km tegen de wind boren en dan de Kemmelberg, de Zwartenberg, de Rodenberg, de Katsberg, de Knippenberg en twee keer de Kasselberg. Wie in het begin te veel hooi op zijn schouders had genomen moest nadien op de gebakken peren gaan zitten. Wie door de boot viel kon het natuurlijk altijd wijden aan de slecht werkende debardeur of loszittende bricket. Of op een afgebroken Garmin. Lieven dacht ons een paar keer een poets te stoven door als eerste boven te komen, maar een wolf verliest zijn kleren nooit en onze robocops konden om beurten de details op de i zetten. Wie na de heuvelzone nog wat in zijn marge had kon er in de Moeren nog eens een lap op geven.’s Avonds na het astronomisch diner (bijtgrage pasta à volanté) werden er weer oude koeien uit de kast gehaald en werd iedereen van de club die niet mee op weekend was uitgelachen. Zondag was iedereen anoniem akkoord van er een rustig ritje van te maken.

L.

Stoelendans 

Terwijl gans Vlaanderen de geboorte van Baby K live probeerde te volgen, trokken 10 moedige 53×11-ers door de regen naar Doel. De fiets van de webmaster deed zijn kleine communie en kwam dus gepoetst en voorzien van een nieuw wit stuurlint aan de start. Daar was helaas na 5 km niet veel meer van te merken. Volgens Walter DS mocht ritpeter Ivan het parcours eerst wel wat opgekuist hebben; dweilen hoefde niet, maar met een borstel de modder wat opzij vegen zou geen kwaad gekund hebben. Lieven probeerde met yoga-oefeningen op zijn fiets zijn rug wat te ontspannen. Kurt moest nog bekomen van de rit van vorige week.

Even dreigde het vrij stuk vroegtijdig vast te lopen in het riet van het Land van Saeftinghe, waar, zoals algemeen geweten, momenteel onder andere de graszanger, de oeverpieper en uiteraard de palenfluisteraar in alle rust hun broedseizoen beleven. In dit vrije stuk kon Kris Meys overigens zijn favorietenrol niet waarmaken.

Gert VG had vorige week zijn kandidatuur voor clubkampioen kracht bijgezet door in de basiliek van Scherpenheuvel een kaars te gaan laten branden. En dat na een lange zwerftocht langsheen allerhande merkwaardige Vlaamse dialecten. Maar opvallend, althans voor wie bij de les was, bleek hij vandaag niet in de reglementaire clubkledij mee te fietsen. Hierdoor blijft het drummen aan de top van het klassement en is de voorlopige winnaar van de stoelendans de clubkampioene van vorig jaar. Maar het seizoen is nog lang...

L.

Scherpenheuvel (en zijn lusjes)

7u30 was het vertrek gepland voor een slordige 200km. Onmenselijk vroeg voor sommigen blijkbaar want slechts 4 dappere heren en 1 superdapper dametje verschenen ongeveer op tijd aan de bierhoeve. Kurt kreeg al direct schrik toen hij zag dat we maar met 5 waren want het was een tijdje geleden dat hij nog op zijn fiets gezeten had (dat hebt ge nu eenmaal met die lopers) en hij was niet echt zinnens om kop te doen die dag. Daarbij gerekend dat vrouwtjes ten allen tijde moeten gesoigneerd worden…..dus schieten er nog 3 kopmannen over. Geen probleem voor Harry, Gert VG en onze Van Huffel, 200 km en wat kop doen, een fluitje van een cent! Kurt heeft wel uit oneindige dankbaarheid gans ons kledingarsenaal op zijn rug meegesleurd. Mijn tegenprestatie was mijn lieftallige aanwezigheid en maar een heeeeel klein beetje gezaag.

Nu ligt Scherpenheuvel op ongeveer 80km van hier, belachelijk dicht, dus tijd voor enkele lusjes. Eerst nog eens naar Averbode, voorbij het parcour van de wereldcup, dan richting Veerle, een wondermooie streek, tot we een bord tegenkwamen: De provincie Limburg heet u welkom. Lichte paniek maakte zich van mij meester… ik had mijn lichtjes niet bij. Maar een tijdje later stond er een bord: Scherpenheuvel 6 en ik kwam weer tot rust.

Na een plaatselijk criterium op de middag daar een snacksken gegeten en dat moogt ge letterlijk nemen want ene snak en mijn bord was ver leeg. Dan op een rappeken alle 5 heilig verklaard en vroom sprongen we weer op onze fiets. Richting Leuven deze keer, wederom een lusken aaaah jaaaaa. Al vlug werden we op sleeptouw genomen door een plaatselijke, bejaarde wielervedette. Veel adem had die mens niet meer over, maar toch nog juist genoeg om ons ongeveer 30km lang de mooiste wegjes te wijzen. Hij zette ons af aan de Dijle, waar we langs de Leuvense Vaart op eigen houtje verder konden.

Die dijk bleek een echte speeltuin voor onze onvermoeibare kopmannen. Een triatlonner met een megagroot stuur die kwam voorbij gezoefd, een opgespoten fitnesser die het eens op een echte fiets wou proberen, rennertjes in alle geuren en kleuren. Ze konden ze nu toch niet allemaal laten voorbij rijden. We noemen wel niets voor niets 53×11 natuurlijk (volgend jaar misschien een aanpassingsken naar 54×10 zou niet slecht zijn)

Mijn eetmaal was om 15u al tien keer verteerd, een eerste dipje lag op de loer. Kurt was mijne compagnon, beiden keken we vol ongeloof naar onze ijzersterke aanvoerders. Toch kwam het einde stilletjesaan in zicht en met de belofte van een emmertje ijs hebben ze mij nog naar het Walhalla Waasmunster kunnen lokken (het laatste lusje) 

Uiteindelijk een prachtige 210km op de teller! 

Veerle

Miranda Zefal

Elk jaar onderneemt Ambras Boel een poging om op frauduleuze wijze op te schuiven in het klassement. Deze keer bestond zijn betoog uit het feit dat hij op 26 april 2 ritten achter zijn naam moet krijgen omdat hij de 53×11 CLASSIC twee keer heeft gereden. Eén maal met zijn zoon en één maal met Marie-Jeanne, de vrouw van Luc Weyn. De Classic waarover sprake betreft hier wel tweemaal de familietocht (geschikt voor driewielers en go-carts). Maar soit, pijlen zijn pijlen. Helaas, ook deze keer werd zijn klacht door de klassementscommissaris onontvankelijk verklaard. Marie-Jeanne wist ons nadien trouwens nog te vertellen dat zij het vrije stuk met verve had gewonnen (met dank aan echtgenoot Lucas voor het smeren van de ketting en het advies over de zwakke plekken van A. Boel). 

Het materiaal blijft dit jaar voor beroering zorgen. Vrijdag kregen we voor de derde keer dit seizoen te maken met een gescheurde buitenband, en nu was het de beurt aan de Michelin ProComp 3 van Geert Bierland (nochtans ‘s morgens maar opgepompt tot 13 bar). Gelukkig had Geert een arsenaal bommetjes bij. En een bijhorend futuristisch attribuut waar zelfs James Bond jaloers zou van zijn. Ook deze keer zorgden de herhaaldelijke pogingen tot reparatie voor hilarische taferelen. Om voor het donker thuis te zijn werd dan maar beslist van het bandje met een gewoon fietspompje van anderhalve euro op te pompen tot 4 bar.

Zondag kreeg Jacques Trappist een lekke band. Gelukkig werden we zondag vergezeld door een volglimousine en kon hij kiezen uit een verzameling wielen. Niet eenvoudig, maar na 10 minuten viel zijn keuze uiteindelijk dan toch op Mavic Cosmos met Vittoria Rubino 127 tpi buitenband. Verder hadden de afwezigen vorige zondag ongelijk (Lieven plechtige communie, Harry geveld zijn door de varkensgriep, Maurice discussie over kilometervergoeding uit Wetteren, en Kris Meys moest nog 150 pannenkoeken van vorige zondag in zijn diepvries steken). Een heel mooie en in de hand gehouden rit van Peter VH.

53×11 CLASSIC

Aangezien ons grootste schrijftalent aan de inschrijvingstafel gekluisterd zat en ik mijn schrijfverbod officieel als opgeheven beschouw (ik heb mij nu toch wel lang genoeg koest gehouden mijn gedacht) waag ik mij nog eens aan een verslagsken.

Iets voor acht uur, een select groepje staat al zenuwachtig te trappelen en geeft aan stipt te willen vertrekken. Mijn moederkloekgevoel kwam direct boven en ik probeerde ze enigszins kalm te houden en nog eventjes te laten wachten op eventuele te laatkomers. Tevergeefs, 08u01 en er was geen houden meer aan. De WOKkers vertrokken ook juist en ja hun nieuwe uitrusting is nu eenmaal rood, wijlen daarachter. Boel jr., Jantje (beenwarmer) Galop, Tom DK, Siemens 1 en 2 en ons verliefd Wetters breedstuur misten de aansluiting maar waren genoeg in form om ons redelijk rap in te halen, toch handig hé die pijltjes. Opvallende, bijna onmogelijke afwezige: de Vercammen. Maar een vette roddel is rap rond, meneer was om 5u30 vertrokken, dit jaar zouden ze er hem eens niet afrijden si! Missie geslaagd! Eenzaam maar in opperste extase reed hij als eerste over de meet! Wielerlegende Van Huffel was er ook niet, faalangst of ziekjes?

Tot de eerste bevoorrading bleven we braafjes in het wiel van onze lokaalgenoten (juist de Maurits is wat gaan wringen, ge kent hem hé) en daar aangekomen was het rap slikken want enkele scherp afgetrainde rennertjes hadden snel kou door de overvloedige regenval. Geert Bruggeman had ondertussen zijn tentje opgezet en hield koekeneetje met zijn schoonbroer en Jessica. Lichtjes chaotisch vertrokken we terug, Harry en Bart waren plots verdwenen en Johan Claes zag toen al dieprood, wat later tot lilamauve is geëvolueerd, hebben we horen zeggen. Het Siemensgevoel leek eerst broederlijk stand te houden maar werd toch opgeheven na een tijd. Tijd voor een teambuildingsdagje misschien?

En dan sloeg pech toe, Boel jr. een plat bandje, Gert VG kennis gemaakt met een grote steen en een plat bandje en gans den boel viel uit elkaar. En de Leo had nog zo gezegd van samen te blijven! Maar wonder boven wonder vonden de meesten (er zijn altijd uitzonderingen) elkaar terug bij de 2e bevoorrading. Daar waren de helpers van dienst mogelijk nog natter dan de doorweekte renners, een parapluutje is een goed gerief! Wederom niet te lang blijven staan, het stopte maar niet met regenen. Daarna zijn we als een geöliede machine samen gebleven…….op banen vol pijlen……geschiedenis is geschreven mensen! De tranen van ontroering schieten me spontaan weer in de ogen als ik er aan terugdenk.

Ik weet nu dat jullie het kunnen, zelfs tijdens onze wondermooie rally, laat dat nu een voorbeeld zijn voor de volgende bepijlde rit hé jongens. Maar ‘volhouden’ is geen mannenspecialiteit zeker?

PS In mijn nieuw contract staat dat ik de Walter VH niet meer belachelijk mag maken, maar bestoefen mag wel nog hé….
Awel hé onze Walter heeft de 127km feilloos, zonder het minste zuchtje afgelegd, tegenover vorig jaar een fikse conditievooruitgang, voor mij is hij nu terug een rasechte A! 

De Lieven Van Erdeghem Challenge

8u40, nog 95 km.
Een peloton van 20 renners staat aan de start van deze Van Erdegem Classic. Onder hen alle klassementsrijders. Alsook de deelnemers aan de Groene Wegel. Deze week staan 2 leden met een nieuwe achterband aan de start nadat vorige week, net bij afwezigheid van de volgwagen, mechanische pech 2 keer toesloeg. Op zich al heel vervelend, maar het ergst van al is dat net die rit er 3 Rudyco’s meereden. De vernedering was totaal. Walter De Smet heeft zijn kilometrieksken laten hercalibreren.
Stipt om 8u40 klinkt het startschot. Niemand raakt gewond.
8u45, nog 90 km.
Opvallende afwezige: Ivan Smet, deze week nochtans meerdere malen gespot op training.
Geen vroege demarrages. Peloton rijdt aan rustig tempo richting Lokeren
9u15, nog 75 km.
Eerste kasseistrook, lichte afscheiding alles komt terug samen
9u25, nog 70 km.
Binnen paar km volgt de volgende kasseistrook. Er wordt serieus al gezaagd in het peloton
9u30, nog 66 km.
Tweede kasseistrook. Gaat hier al de beslissing vallen?
9u35, nog 63 km.
Sommige hebben al genoeg kasseien gezien voor gans het jaar. Zagen, zagen, zagen…
9u43, nog 58 km.
Decolleté gesignaleerd! De wedstrijd gaat gewoon door!!!
9u45, nog 57 km.
Laatste korte kasseistrook. Gert Van De Velde speelt met zijn BH.
9u50, nog 54 km.
Bevoorrading. Marc heeft Chicken Tandoori klaargemaakt, mmmm lekker! (Maak een dag vooraf een marinade van yoghurt, tandoori kruiden, paprikapoeder, chilipeper, limoensap en fijngesneden koriander. De kippenfilet in stukken snijden, roer deze door de marinade, doe in een kom van aardewerk en dek af met huishoudfolie. Laat een dag trekken op een koele plaats. Neem een kom van aardewerk en bestrijk de bodem met de olie, haal de stukken vlees uit de marinade, doe ze in de kom en kruid met zout. Zet in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ongeveer 40 minuten bakken, ondertussen een paar keer met marinade bestrijken. Heet opdienen.)
9u58, nog 50 km.
Het parcours wordt iets heuvelachtiger.
10u03, nog 48 km.
Zenuwachtigheid stijgt in de groep. Heuvelachtig vrij stuk tot in Oosterzele.
10u05, nog 47 km.
Ontsnapping vooraan. Vijf vluchters worden op de hielen gezeten door een jagend peloton.
10u10, nog 43 km.
Bart De Smet en Kris Meys spurten zij aan zij. Moeilijk uit te maken wie er wint
10u15, nog 41 km.
Alles komt terug samen.
10u17, nog 40 km.
Beklimming van de Betsberg. Peter Bauwens komt als eerste boven.
10u20, nog 38 km.
Akkordeonsolo’s achteraan in het peloton!
Tot grote tevredenheid van de inwoners van rusthuis “Weeral Stoofvlees” te Wetteren. Van Osselaer Emma verslikt zich hierbij in een krieksken op brandewijn.
10u25, nog 35 km.
Mathieu Peelman trapt in de boter.
10u24, nog 35 km.
Jan Vermoesen heeft nog geen trap teveel gegeven
10u32, nog 30 km.
Veerle probeert zich weg te steken in het wiel van Geert Vercammen. Maar wie goed kijkt, kan haar zien zitten doorheen de spaken.
10u35, nog 29 km.
Peter Van Huffel zit in een zetel en behoort tot de grote favorieten voor de ritzege vandaag
10u45, nog 25 km.
Groep nog altijd volledig. Zal Marc Knippenberg vandaag voor de verrassing zorgen? Nee, want hij rijdt niet mee.
10u50, nog 20 km.
Het tempo gaat weer wat de hoogte in, met de gekende gevolgen… 
10u55, nog 18 km.
Doelpunt! Dirk Smekens scoort in blessuretijd de beslissende treffer in de topper VK Oosterzele – St Lievens Houtem, en sluit na deze korte invalbeurt terug aan in de groep.
10u59, nog 15 km.
De finale is begonnen. Ontsnapping van oa Gert Van Geyte en Patrick Van Praet.
11u11, nog 12 km.
Hans van Havermaet schuift naar voor. Ook Walter Van Haver (zonder maat) zit verrassend mee. Op de helicopterbeelden is wel duidelijk te zien hoe hij zijn medevluchters de inhoud van zijn portefeuille aanbiedt.
11u12, nog 11 km.
Walter Van Haver moet lossen. Zijn geld is op.
11u25, nog 5km.
Pieter Hebbelinck en Lieven Van Erdegem maken de sprong naar de kopgroep.
11u30,
laaste kilometer. De winnaar zit vooraan.
Steven Cassiers haalt het in de sprint voor Christof Verbraeken en Harry Peelman!
Er wordt nagekaart op het terras…
Nieuwe aanwinst in De Bierhoeve… Walter Van Haver geeft direct zijn CV af…

Volgende week: de 53×11 CLASSIC !!!

L.

De vloek van de paashaas

Wegens rugproblemen van onze ritpeter uit het verre Waasland was er vandaag een vervangprogramma voorzien : op speciaal verzoek van de Joeri (AAAAAIIII) werd de groep nog eens getrakteerd op een rondje Pajottenland langs het parcours van de nieuwe rally !
Veel aandacht vandaag dus voor het parcours door onze plaatselijke vedetten….”dat is hier het stuk voor de eerste schifting !….die bevoorrading waar gaat die komen? daar zal ik toch geen tijd meer voor hebben….ha vanaf hier ist in dalende lijn naar de finish….” Ja een echte verkenning dus voor de rit (euh…koers) van het jaar voor sommigen ! Zware taal dus om de tegenstand al wat schrik aan te jagen…

Geen Maurice aan de start vandaag…overslapen ? de bus van Wetteren naar Hamme gemist ? begint de latin-lover wat scherpte te missen?? Deze en andere vragen hielden het peleton wakker in de eerste vlakke kilometers…

Wel erbij was good old Walter VH, die in de heuveltjeszone zijn diploma akkordeon even bovenhaalde, verder had Walter duidelijk wat opgestoken van zijn winterse spinningsessies wat betreft het onderdeel “pompen”…
De nieuwe hellingkjes in Roosdaal en OLV Lombeek werden gesmaakt…en Geert Bierland zag dat het goed was ! De kopmannen werden dan maar even tot de orde geroepen door de plaatselijke Colruyt-gerante ! AAAAAAIIIIIIIIIII !!

In de afdaling van Berchembos kwam zowaar even de Paashaas op bezoek maar riskeerde toch even zijn nekvel door maar net het voorwiel van de ritpeter te missen….Ja had ik nu een truitje van “Silence Lotto” aangehad dan lag ik nu waarschijnlijk samen met zoef de haas in de (dieren)kliniek zeker ??

Na de rit werden de cruciale passages nog eens overlopen bij een rondje Grimbergen…en Geert Bierland zag dat het goed was !!! 

Toen de B-kes binnenreden met Maurice op zijn MTB (“een half uur te laat aan de start”) en Andros Boelos werden ook daar de straffe verhalen nog eens bovengehaald !
Zalig Pasen !! en bedankt voor die bloemen !!! 

Tom

Barbara Strijkplank

Vanaf deze week rijden A en B-ploeg terug apart. Gedaan dus voor Geert Bierland met op elke brug of klim aan het gat van onze vrouwelijke leden te zitten. Dat voorrecht geldt vanaf deze week enkel voor Ambras Boel en zijn kornuiten. Geert Bierland jaloooooeeeeeerrrrrrssssss!

Ambras Boel was terug van de partij na 5 maand van inactiviteit als gevolg van een liesverrekking opgelopen op vakantie in Egypte. Naar eigen zeggen kwam dit door een avontuurlijk woestijnritje achteraan op een quad. Uit goede bron heb ik echter een heel andere versie vernomen. Zonder al te veel in detail te treden (deze rubriek wordt namelijk ook door minderjarigen gelezen) komt het hierop neer dat hij deze blessure zou opgelopen hebben op de dansvloer van het hotel toen de locale deejay alle geile bokken op de dansvloer riep voor een nummer van Barbara Streisand. Had André toch wel “Barbara Spreidstand” verstaan zeker, met alle gevolgen vandien…

“Gastjes en gastinnekes, ik weet een binnenweg naar Wachtebeke ontdekt” In zijn 5 maand durende periode van abstinentie had André tijd gevonden om één en ander uit te zoeken. De gastjes en gastinnekes van de B-ploeg vonden de geleide historische rondleiding op de markt van Lokeren echter wel overbodig.

SM-rechter van dienst bij de A-ploeg was Tom De Beer. Hij liet zijn collega’s zo genieten dat het af en toe stil werd. Na de rit had Maurice maar tijd voor 1 consumptie: hij moest snel naar huis om slagroom te gaan kloppen…

Volgende week in deze rubriek:
– B-ploeg rijdt naar Lokeren (deelgemeente van Wachtebeke).
– Voetbalwedstrijd FC Londerzeel – SK Berlare opgeschrikt door plots in het strafschopgebied opduikende wielertoerist. KBVB staat voor mysterie.
– Waarom fietshandel uit Slangstraat te Hamme gedurende 5 maand weigerde een schrootpremie uit te betalen aan wielertourist uit Strijderslaan.

L.

E17-prijs Kalken-Appels

Reeds om tien voor negen komt jacques aangereden in burger en legt het rittenblad klaar voor de B-ploeg. Waarschijnlijk een order van Ambras Boel. André toch! je weet toch dat er nu rittebladen liggen die zowel door de A’s als de de B’s kunnen gebruikt worden… 

Ondanks het wisselvallige lenteweer en het zomeruur staan 26 enthousiastelingen klaar voor de 5de rit. Zelfs Leo was erbij!! Hij pufte en snurkte als was hij nog in zijn winterslaap maar hij wist waarvoor hij kwam; de eerste plaats in het klassement en daarmee is iedereen gewaarschuwd: Leo heeft een nieuwe wekker en gaat dit jaar resoluut voor clubkampioen…

Vandaag de eerste rit met 2 deftige vrije stukken. De kopmannen konden zich niet meer wegsteken en moesten nu maar eens laten zien dat ze klaar waren voor de ronde en parijs roubaix… Zelfs waltervh zette nog wat druk bij in de banden voor zijn vrij stuk…

En het eerste vrije stuk was nog maar op gang gefloten of Lieven gaf er direct een lap op en kreeg na de brug over de E17 het gezelschap van david Boel, “jan met de Gabberbroek” en Walter Desmet. Ik probeerde nog een late demarrage maar walterds was attent mee en won vlot…

2 lekke banden vandaag doch marc is zo professioneel bezig dat het slechts seconden duurde eer we weer op gang zijn…binnenkort komt er zelfs een rek in de volgwagen voor de wielen…wat een service!!!!!!! Merci Marc!!!!

In Appels was lieven er weer snel vandoor in het vrije stuk met dirk smet en vormden een sterk duo tot aan de brug maar nadien kwam het terug tesamen en Dirk smekens won de spurt nipt van Petervh…

Waltervh onderstreepte zijn comeback nog maar eens en won zijn vrij stuk in de evangeliestraat doch was teleurgesteld dat niemand vd familie buitenstond…

Na de rit werd iedereen verrast door Ambras Boel…Andre was eindelijk verlost van zijn onstoken squadspier en had terug wat kunnen trainen op zijn rollen. Hij was zo blij dat hij direct een “tournee general” gaf… 

Maurice was een dagsoepje aan het verorberen want hij moest smiddags nog gaan bowlen met Lucas… Benieuwd wie deze clash gewonnen heeft…ambiance verzekerd!!!

Michel

The Sultan of Swing

Na de Waasland trilogie gingen we vandaag voor de eerste keer van het seizoen de heuveltjes rond Asse opzoeken. In bepaalde wijken van Temse zou het zomeruur al een week vroeger dan de rest van West-Europa in voege getreden zijn.

Nele deed alle moeite van de wereld om niet achterop te geraken. Hierbij werd ze regelmatig geduwd door Kris. Gelukkig maar, of het was gedaan. Gedaan met wat, dat werd er niet bijvermeld.

Ook Geert Bruggeman had in de heuvelzone af en toe wat moeite om het tempo te volgen. Hij was zaterdagavond nogal lang blijven plakken in de Pussycat.

In Asse trad Gert Van Geyte in dialoog met een burger die beweerde dat Gert kleurenblind was. Daltonisme heet zoiets met een geleerd woord. Gert antwoordde dat de actieve senior doof was.

Een vermelding ook voor Jan Vermoesen, ons modebewust lid die in zijn vrije tijd een hevige fan is van Trinny en Susannah op Vitaya-TV. Vandaag had hij uit sympathie zijn gabber-caleçon thuis gelaten en galoppeerde vrolijk mee in de reglementaire clubkledij. Na de revolutionaire beenverwarmer van vorig jaar is deze trendy gabber-caleçon het tweede modieuze accent dat door Fashjan gelanceerd wordt.

Op het eind van de rit kregen de snelle mannen de kans om Milaan – San Remo van de dag voordien nog eens na te spelen. Gelukkig voor de topsprinters in onze club speelde Walter hierbij geen rol van betekenis meer. Zoals genoeg bekend is, heeft The Sultan of Swing nogal dikwijls de neiging het begrip “rechte lijn” op zijn eigen originele manier in te kleuren.

Lucas Weyn verstevigt ondertussen zijn laatste positie in het klassement.

L.

De zeverende dag

Vandaag stuurde de GPS van Jacques De Bondt ons doorheen het Waasland. Eén ambitieus lid was al vertrokken om kwart voor zeven. Wat bij zijn collega’s van de Groene Wegel naar de Middellandse Zee de opmerking uitlokte dat wie weinig talent heeft, dat moet compenseren door veel te trainen. De echte rit vertrok om 9u. Voor sommigen nog heel vroeg. Zo had Jan Vermoesen geen tijd gevonden om zijn pyjamabroek uit te doen (en krijgt dus geen rit). Jacques Trappist bracht het er nog slechter van af. Die was naar verluidt blijven plakken tussen zijn lakens.

Jessika zorgde tijdens de rit voor de muzikale omlijsting en speelde in de achtergrond live een aantal tracks uit haar gloednieuwe harmonica-album. El señor Bauwens y Sra Van Geyte no podrían parar hablando de su instrucción en Lanzarote. El campeón femenino de el año pasado dijo que ella querría ganar un pedazo libre este año. 

Maurice probeerde een paar keer met zijn grachtenkuiser een personenwagen te rammen. Zo vroeg op het seizoen misten zijn pogingen echter nog wat precisie.

Ondertussen wordt de kop van het klassement verder uitgedund. Vele leden nestelen zich in de subtop. Anderen komen dit jaar iets trager op gang. Lucas Weyn bevindt zich echter al in even slechte papieren als Vigor Wuitens Hamme.

Deze keer geen gebak met slagroom in De Bierhoeve. Hoewel Walter Van Haver aangaf dat de taart van Dirk er heel goed uitzag deze week. Waarop Dirk hem direct van repliek diende dat er voor de rest van de dag geen West-Malles meer geschonken zouden worden.

L.

Saloncoureurs 

Een paar regendruppeltjes slaagden erin het klassement reeds vroeg in het seizoen in een beslissende plooi te leggen. Het peloton met 40 favorieten voor het eindklassement dat vorige week aan de start verscheen, werd deze week door de helse weersomstandigheden uitgedund tot een kopgroep van echte flandriens. Terwijl de wind met orkaankracht de takken van de bomen en de pannen van de daken rukte, doorkruiste de elite van 53×11 onvervaard en kloek het Waasland. Doorweekt en bibberend van de kou volbrachten deze topatleten zonder te versagen een huzarenstukje waar nog lang over zal verhaald worden. Waar zijn ze gebleven, de saloncoureurs, de kandidaat-clubkampioenen, de Don Quichots, de heldhaftige uitspraken van vorige week? Kregen ze hun zwembandjes niet opgepompt? Vervalt de garantie van de Garmin Edge 705 wanneer er een spatje water op gekomen is? Of komen de kleurtjes op de display minder goed tot hun recht bij grijs regenweer? Plots zo kieskeurig als werknemers van Del Monte die perziken moeten selecteren? Delete! Verticaal klasseren! Boterhammekens opeten! Busje komt zo!

“Martine, haal uw crème fraîche maar al boven!”, schreeuwde Maurice triomfantelijk. En hij kreeg crème fraîche. Maar dan wel op zijn warme appeltaart. Want zoals Rita weleer zei, De Bierhoeve, dat is een deftige café! 

Na de rit moest Jacques Trappist reeds na drie roemers naar huis om punten te gaan verdienen. We werden ook vereerd door een blitsbezoek van tentetteren tetteren tetteren ‘t Amerikaantjen!!! De Bierhoeve broedt op een idee om de nacht van zaterdag op zondag een bed-and-breakfast in de schuur te organiseren, speciaal voor de echte wielertoerist die op zaterdagavond en zondagmorgen geen tijd wilt verliezen. Een gat in de markt. Wie nog wil reserveren zal zich moeten haasten of hij moet bij de echte varkens gaan slapen.

L.

Openingsweekend

Vandaag was het de eerste rit van ons 10-de seizoen. Tevens ook de eerste gelegenheid om massaal uit te pakken met de nieuwe clubkledij. Nochtans was hier en daar nog een hardnekkige colorado kever te bespeuren. Iedereen stond te trappelen om te kunnen starten maar eerst moest er nog een drietal keer vriendelijk gelachen worden naar de fotografe van dienst. Voor sommigen een loodzware opdracht. Ook ontstonden reeds de eerste meningsverschillen over welke fiets mee vooraan op de foto mocht. Niet iedereen wou samen met die Oxford met wielen van gerecycleerde betonijzers op de foto. Poolreiziger Lucas had onder zijn uitrusting een kookschort aangetrokken (provinciale preselecties voor S.O.S. Piet). Maurice moest nog de mentale omschakeling van mountainbike naar koersfiets maken en kwam dus met zijn grachtenkuiser aan de start. Jacques Trappist had zijn koersmachien zelfs helemaal vergeten; hij is er de laatste tijd niet met zijn gedachten bij. Uiteindelijk kwamen we aan het ronde getal van 40 om op de foto vereeuwigd te worden. Hoewel Celine ons eigenlijk voor een wiskundig probleem stelt. Pieter Hebbel en Geert Bierland kregen een nota in hun agenda omwille van onvoldoende vlijt en stiptheid.

Halfweg de Kruisbeeldstraat: “Stooooop, stopstopstop!!! Er is al iemand af!” Walter, die om hygienische redenen achteraan reed (*), zit met andere woorden op schema. Maar hiermee doet hij alleszins beter dan zijn grote rivaal Ambras Boel die enkel zijn startgeld kwam opstrijken. Moesten ook al vlug de rol lossen: Tom De Beer en Ivan. Met zoveel vraagtekens wordt het moeilijk om dit jaar mijn Megabike ploeg samen te stellen.

L

(*) Walter is bezig aan zijne kombak.

Scroll Up