Het leven zoals het is 2010 !

Het wordt te veel voor Cordeel

Zondag was het alweer de sluitingsrit van het seizoen 2010. Voor deze gelegenheid hadden we enkele gastrenners uitgenodigd. Zo was er Johan Kesteloot, de schrik van elke koersorganisator, die ons veilig doorheen het drukke verkeer probeerde te loodsen. Ook Cordeel stuurde een afvaardiging (Ssssssstt! Niet verder vertellen, dat was gene van Cordeel, dat was Walter De Smet!). Jacques Trappist kon uiteraard op deze rit niet ontbreken. Evenwel niet in de reglementaire clubkledij. Hier gaat de gespecialiseerde pers in ons gastenboek weer een vette kluif aan hebben. Onderweg draaide zijn kostuum een paar keer tussen zijn ketting. De brandweer moest gelukkig net niet opgetrommeld worden om onze Jacques van tussen zijn kader te bevrijden. De dames hadden een persoonlijke touch aan hun cluboutfit toegevoegd: sportief met een tikkeltje elegantie!

Wel even paniek toen ritpeter Lucien niet op het afgesproken uur aan de start verscheen. Hierdoor werd Juliana tot “Mit van de rit” gepromoveerd. Uiteindelijk bleek dat Lucien thuis iets te veel tijd had verspeeld met het kiezen van de juiste kleurenshampoo.

Onderweg etaleerden de Vrienden van de Vogezen hun goede vorm. Paul Verbustel, Jacques De Bondt, Lucien en Juliana trapten in de boter. Lucas wou zijn topconditie niet op het spel zetten in dit regenweer. In tegenstelling tot zijn broer Maurice die ‘rustig revalideren’ op zijn eigen manier interpreteert. De bevoorrading van nonkel Filliers en tante Madeleine kwam net op tijd.

De finale werd tot 2 keer toe verstoord door materiaalpech. Maar dankzij een gans arsenaal bommetjes en vele helpende handen slaagde het 53×11-bicycle-rescue-team na 20 minuten er uiteindelijk toch in van een band op te pompen. Waar is André Boel als je hem nodig hebt!?

In de Bierhoeve waren Dirk en Martine zo blij van ons terug te zien dat ze ons een gratis spaghetti aanboden. Hier kreeg Walter VH na een aantal trappisten terug inspiratie (… en Rogerken Vangheluwe is het moeten aftrappen in de abdij van West-Vleteren: hij trok alle flesjes af…). Tussen al deze nieuwsfeiten is Johan Van Bellingen op zijn kousevoeten clubkampioen geworden. Proficiat! Volgend jaar Champions League…

L.

Er waren eens…

Er waren eens twee jannetten die mosselen aan het eten waren in het restaurant bovenop de WTC-torens in New York. Zeg die enen tegen de garçon: “Het zijn wel nog al kleintjes, he”. Waarop de garçon antwoordt: “Ja, straks komen de jumbo’s”.

Deze mop is intellectueel eigendom van Walter VH ®. Het is niet toegestaan deze mop zonder voorafgaande en uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de eigenaar te kopiëren, te vertellen en/of te verspreiden in welke vorm dan ook. De auteur is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen bij onoordeelkundig gebruik.

Paul De Octopus voorspelt:

– Walter Van Haver clubkampioen!

– Lucas Weyn wint Benidorm Bastards!

– Winterken koud, zomerken daarna heel waarschijnlijk terug warm!

Participerende observatie

Vandaag moest Maurice tijdens de rit zijn beste tennis bovenhalen om de groep der favorieten te kunnen blijven volgen op de heuveltjes van Haaltert. Als beloning sleepte hij hiervoor de dagelijkse Prijs van de Strijdlust in de wacht.

Onze grachtenkuisers Jacques Trappist en Kurt Baeyens probeerden op het einde van de rit voor hun madam de bloementuil in de gracht te slepen door als eerste over de meet te komen.

Na de rit kon Ambras Boel niet lang blijven plakken (tot 14u). Hij was door zijn ervaringen als participerende observator door Sporza uitgenodigd om de valpartijen tijdens de eerste rit van de Tour van deskundig commentaar te voorzien.

Hebt u het ook al gemerkt? Hebt u het ook al gemerkt? Of u het ook al gemerkt heeft?… Zou de ruwe diamant, de eeuwige belofte, DoubleU-Sixpack uit de Evangeliestraat stiekem aansluiting willen zoeken bij de absolute top van het klassement? Of is hij zoals elk jaar gewoon aan het pieken naar de sluitingsrit? Wordt vervolgd…

Volgende week: Jacques Trappist boekt 118-de ingebeelde zege in een vrij stuk. Slechts 3 mensen bij 53×11 doen beter dit jaar!!!

L.

Panamazinko (+) 

Wanneer de B-ploeg in de buurt van Lokeren komt, beginnen sommige leden nog altijd onnozel te doen. Zo probeerde Walter vorige zondag zijn collega’s met een nummertje rond een rond punt te verschalken. Maar kandidaat clubkkampioen Johan reageerde gelukkig attent. Net als Steven Cassiers die mathematisch ook nog kandidaat clubkampioen is en bovendien nog over veel reserves beschikt. De kerktorens van het Waasland begonnen van pure blijdschap spontaan te luiden toen ze Ambras Boel na een afwezigheid van enige maanden opnieuw in onze groep herkenden. Ambras Boel, die in tegenstelling tot wat zijn achternaam suggereert, nooit op de Boelwerf gewerkt heeft. Wat niet kan gezegd worden van Lucas Weyn, wiens vaartuigen nog allemaal bestaan. Zijnde op de bodem van de oceanen of op vergeelde foto’s. Denken we maar aan de de “Panamazinko” (+), de “Grote Mulle” (+), de “Kameraad I” (+), de “Kameraad II” (+), de “Kameraad III” (+), de “Kameraad IV (+), de “Lachende Stekelbaars” (een schip met grote diepgang, maar men moet ook niet overdrijven, +), de “Modderkruiper” (+), “Mijn Faillissement 4” (+), de “Mosselvriend” (+), de “Specializer” (+), de “Goed bestuurd” (+), de “Rustige Vastheid” (+), de “Donald Duck” (+), de “Maandagmorgen” (+), de “Vrijdagmiddag” (+), (en alles wat daar tussen ligt: +), de “Inoxidable XIII” (doorgeroest en gezonken net voor hij de scheepsherstellingswerf van Rupelmonde bereikte. Jammer.), de “Marie-Louise” (+), de vissersvloot van de Oude Durme, enz… En aan Overmere-Donk hebben ze ook maar één keer waterfietsen moeten leveren. Wat zou het toch fijn zijn moest één van deze beroemde vaartuigen ooit langer dan een week blijven drijven zijn. Enig voorbehoud moet gemaakt worden voor het “Wuitensschip”. Dit wordt jaarlijks nog 1 dag in de openbaarheid gebracht ter gelegenheid van Hamme karnaval. Op wieltjes, en voortgetrokken door een omgebouwde keukenrobot. Vraag is of dit vaartuig niet uit mekaar valt bij een kleine regenbui. Het wordt alleszins elk jaar moeilijker nog enthousiaste kandidaat-matrozen te vinden om dit technisch hoogstandje te bemannen.

L.

Imodium ®

Omdat sommige leden vorig jaar een laxerend effect ondervonden als gevolg van het parcours en de bestemming van de ritten van de B-ploeg, heeft Keymeulen Lucien besloten om dit jaar deze vervelende bijwerkingen te verhelpen met behulp van zijn Garmin GPS. Dit tot grote ontevredenheid van Boel André die elke rit sinds zijn comeback al heeft proberen saboteren hetzij met een valpartij, hetzij door al dan niet vrijwillig na 350 m een technisch defect te veroorzaken. Lucien laat zich hierdoor echter niet van de wijs brengen. Iedereen is ondertussen benieuwd of Lucien zich in deze meimaand-Mariamaand zal laten verleiden tot een kapellekensrit naar Stekene. Een specialiteit waar Andre de Kwakker in uitblinkt. Enkele subtoppers uit de A-ploeg hebben zich hier al laatdunkend over uitgelaten. Zal Lucien aan de druk kunnen weerstaan? Of zullen de apothekers van Hamme juichen bij een heroplevende verkoop van Imodium?

L.

Hansgevelde

Op Paaszondag kregen we bezoek van de Paashaas. Iemand was daardoor zo zenuwachtig dat hij in Hansgevelde zijn wegligging even wou uittesten. Op Paasmaandag stond een Axel-Hulst op het programma, een klassieke rit waarbij een gevarieerd repertoire aan bod kwam. Als uitschieters vermelden we de vertolking van de strijkkwartetten van Haydn (opus 6), Weinberg (nr. 15) en vooral Brahms (nr. 3) en Franz Bauer (Heb je even voor mij). Het 53×11 huisorkest, wereldberoemd in de Bierhoeve, maar daarbuiten slechts marginaal bekend. Ten onrechte!

Als toegift werd door het 53×12 ensemble ‘Führungen in Ackerbaubetrieb und Kartoffeln in Gemüsegeschäft” van de eigenzinnige locale componist Lucas Weyn uitgevoerd. Hierbij brachten Jacques De Bondt (eerste viool), Johan Sebastian Von Bellingen (tweede viool), Luciano Keymeulen (altviool) met de nodige passie en temperament het aanwezige publiek in vervoering.

Zaterdag werd de Willy Dobbelsteen classic (126-105 km) doorheen het Pajottenland gereden. Een prachtig parcours met onderweg een paar vervelende kuitenbijters (vooral die Jack Russell in de Processiestraat werd door menig deelnemer als vervelend ervaren). Alsook enkele hellingen: Eikenmolen, Toepkapel, Congoberg, Geraardsberg, Galibier en de Peyresourde… om er maar enkele te noemen. Zondag werd dezelfde streek raprap nog eens bezocht voor wie de dag ervoor een excuus had (opgeschept door de windhoos van Gert Steegmans, periodieke onthouding, blokken voor examen ‘Moderne jachttechnieken, deel 3: konijnenjagen met GPS’,…). Opvallend was dat er deze week niemand op de catwalk liep te pronken met een nieuwe carbon tweewieler. We waren de voorbije weken iets te veel verwend.

Volgende week:
– Goede benen Walter Van Haver gestolen! Politie Hamme opent onderzoek.
– Zorg dat u kunt zeggen: “ik was erbij”!

L.

Gelegenheidskopman in B-ploeg ontgoochelt. 

Deze week reed de B-ploeg met een ‘versterking’ uit de A-ploeg rond. 

De Bondt Jacques: Hij heeft geen enkele meter kopgedaan!
Bruggeman Geert: Van de aangekondigde machtsontplooiing tijdens het vrij stuk kwam niet veel in huis…
Van Bellingen Johan: Na elke bocht moest de paashaas hem terug bij de groep brengen.
Keymeulen Lucien: Net voor de finale hoorde ik hem ‘En trapt eerst naar de bocht’ roepen. Ik dacht, het is in orde, hij heeft goede benen, we brengen hem naar voor. Bleek dat hij “Nen Trappist, ik heb dorst!” had geroepen.

Faulconer Kevin: Hij zei dat hij al veel getraind had dit jaar. Dat vond ik vreemd. Want er hingen nog spinnenwebben aan zijn fiets…
Eerstejaars Van Hoyweghen Juliana: Ik heb hem gans de rit uit de wind gezet en in het vrije stuk langs de Durme de sprint aangetrokken voor hem, maar toen ik achteromkeek was hij niet meer te zien. Bij aankomst in Bierhoeve bleek hij een binnenweg genomen te hebben en zat hij al in de WestMalle. In het vervolg ga ik zelf mijn kans!

Volgende week:

– Grote kilometerfraude in B-ploeg komt aan het licht.
– VRT verwelkomt Nieuw Ketnet gezicht: Nonkel Boel 

L.

Den André vaagt er zijn test aan.

Walter DS had net voor vertrek nog even het weerbericht gecheckt en er was goed weer beloofd. In Spanje. Aan de Bierhoeve was het iets minder.

Derde week van het nieuwe seizoen en nog 20 leden maken kans om clubkampioen te worden met het maximum aantal ritten. Maar verder nog niet veel afscheiding. Voorlopig kan iedereen nog aan mekaars rug kriebelen in het klassement. Gevaarlijke outsider voor het clubkampioenschap is Johan Van Bellingen, die sinds dit jaar 4/5 gaat werken om bij te kunnen trainen.

Opvallend deze week was dat Veerle haar nieuwe witte carbon fiets al thuisgelaten heeft. Dit doet ons denken aan de witte design Kluota van Keymeulen Lucien van een aantal jaar geleden. Die stond na 3 ritten ook al te blinken op EBay. Deze begon namelijk boven 40 km/u een of andere Latijns-Amerikaanse dans uit te voeren. Nu is Lucien wel redelijk bekwaam als het op dansen aankomt, maar hij leidt liever zelf en heeft het toch eerder voor een quick-step. Er zijn in onze club nog fietsen met een dansmicrobe bekend. Zo is er de zwarte Emrin van Walter die bij 12 km/u begint te slowen. Dat is maar goed ook. Zijn vorige fiets begon bij 50 km/u te paaldansen.

Walter De Smet is zijn collega Kurt stiekem aan het overtrainen tegen Parijs Roubaix van 6 juni. Ambras Boel beschikt nog steeds niet over al zijn mogelijkheden en kwam na de rit zijn toekomstige tegenstanders nog eens taxeren. Helaas kon hij niet lang blijven want hij klust sinds kort bij als animator voor kinderverjaardagsfeesten. Deze keer ging hij het sprookje van “De kreupele prinses” ten beste brengen. Johan Van Bellingen, die op zondagavond geen enkele aflevering van Royalty (op VTM, om 17u55)(Met Kathy Pauwels) mist, merkte hierbij fijntjes op dat hij geen enkele prinses met een snor kent. Maar hier vaagt Ambras Boel zijn test aan.

Volgende week:
9u00: Asse (53×11)
9u00: De parel van Eksaarde (53×12)
9u30: Bierhoeve: Extreme Spinning met Ambras Boel. In de pauze opvoering van het spektakel “De kreupele prinses met de snor” . Gratis toegang.

L.

Omloop Jacques De Bondt

31 renners stonden klaar voor de carnavalsrit die ons dit jaar langs “de weert” stuurde voor 69,69 km. Jacques had zijn helpers voor zich gezet en zorgde vanuit de 2de linie dat alles vlotjes verliep. Hij mocht zich van ploegleider “ambras boel” nog sparen voor de grote klassiekers: “de kapellekensrit” en “hamme – sombeke – hamme.

Groot was de opschudding toen maurice met zijn roadster zonder fiets toekwam… ging hij meerijden in de reklamestoet? of moest hij prinscarnaval vervoeren? Neen, toch niet, hij had nog een oud koersfietske in de schuur staan…vol modder en zonder olie Maar waarempel, op deze grasmachine vond hij zijn goede benen terug…Hij is dan ook van plan om al die dure fietsen terug te geven à rudyco wegens “onvoldoende snelheid”.

Ook waltervh had goede benen vandaag… In tegenstelling tot vorige week reed hij met de vingers in de neus… Hij dacht er zelfs nog over om in de finale te onstnappen maar aan zogge centrum begon zijn fiets ineens naar rechts te trekken en bereikte hij langs de kruisbeeldstraat idd als eerst de bierhoeve waar zijn trappistje al stond te blinken naast zijn dochter, die sinds kort ook serveert in de bierhoeve… sociale controle heet dat. En idd, walter ging vroeg naar huis, maar hij had al een plan B in gedachten en smiddags vonden ze hem in een kartonnen doos op het tweebruggenplein terug foto’s volgen weldra …

Ook Janv was in zijn nopjes. Hij fietste bijna de helft van de rit op kop en had grote plannen voor dit seizoen… Hij zou voor clubkampioen gaan en dacht er ook over om parijs-roubaix mee te rijden…zou jan lid geworden zijn vh mlf? Dan zal hij binnenkort zeker eens een pintje meedrinken na de rit of zelfs een tourné générale geven…zeker doen Jan!!!!!! 

In de finale werd al snel duidelijk dat er nog maar 3 mannen in form waren : de peet en familie peelman. Tomba had natuurlijk ook goede benen maar was te overmoedig en begon te laat aan het inhaalmaneuver…Achteraan in het peloton was gertvdv aan de brug van waasmunster steeds aan het roepen: “ronddraaien, mannen, ronddraaien!!! komaan!!!” terwijl de drie leiders al aan de kaaldries waren 

Lucw en ambrasb waren de grote afwezigen op jacques zijn klassieker maar waren verontschuldigd wegens opnames voor “mijn restaurant” en “so you think you can dance” 

volgende week: “Harry verkent linkeroever…” en “eerste rit van de B’s naar kapelleken aan de vlierkouter…”

M. 

Openingshit

De eerste rit van het nieuwe seizoen 2010 was een compositie doorheen het land van Anton Van Wilderode. Walter, Pieter, Kurt en Hans, onze sympathieke gastarbeiders uit Sint Anna, waren present. Laatstgenoemde echter alleen om de traditionele klasfoto op te vullen.

Opvallend was dat de clubkampioen van 2008 zich dit jaar in het openbaar durft te vertonen met een nieuwe witte Specialized van rijwielhandel Rudyco. Peter Van Huffel zocht voor zijn nieuw racemachien dan weer inspiratie bij de legende van koning Arthur. Gaan deze aanwinsten volstaan om een gooi te doen naar het clubkampioenschap? Dat zullen we zien wanneer de eerste regendruppels vallen op zondagmorgen.

De snelle opeenvolging van verkeersheuvels en viaducten was er na 30 km al te veel aan voor Walter van Haver. Walter heeft zich deze winter duidelijk overtraind en kan voorlopig zijn stempel op het gebeuren nog niet zetten. Te veel trainen op stilstaande fasen is echt geen goed idee. Toptijden zitten er voorlopig nog niet in. 

Kersvers lid Nancy had echter niet de minste problemen zich vooraan te handhaven. Net als Arnout die niet kan wachten zich in het eerste vrije stuk te moeien. Kris Mettepenningen maakt zijn kombak.

De Gruppenführer van de B-ploeg maakt er al een paar jaar een gewoonte van om de eerste ritten afwezig te zijn. Ook afwezig waren Lucien, Juliana en Jacques. Zij waagden zich aan een etentje bij de landelijke gilde waar Lucas Weyn zich voor deze gelegenheid tussen de kookpotten bevond. Na afloop vernamen we echter dat de kans op herhaling van dit kookexperiment heel klein mag genoemd worden.


Volgende week:
– ‘Mijn restaurant’ juryvoorzitter Peter Goossens enkel dagen buiten strijd na eten van culinair hoogstandje ‘remblokjes in tomatensaus met vinaigrette van teflon olie’ van kandidaat-restaurantuitbater L. Weyn. Landelijke gilde Hamme onthoudt zich van alle commentaar. Aalst haalt opgelucht adem.

– Boel André maakt van afwezigheid in competitie gebruik om kapelletjes in Eksaarde en Sinaai in kaart te brengen.

L.

Scroll Up