Het leven zoals het is 2011 !

Oud ijzer, koper, lood, zink en oude stoven

Terwijl velen van jullie op woensdagavond de avonturen van de Pedaalridders volgden, lieten wij ons verleiden door het programma Volt op Eén. Volt is wat men noemt infotainment. Deskundig aan elkaar gepraat door good old Martine Tanghe en een snotneus wiens naam mij nu ontglipt. Na een paar lichtvoetige items over energiecertificaten en wratten, was het tijd voor het hoofdonderwerp waaraan ex-wielrenner Eddy Planckaert zijn medewerking verleende. Eddy Planckaert, toch wel een jeugdidool van mij. Wie herinnert zich niet zijn tot de verbeelding sprekende overwinningen in de Ronde Van Vlaanderen 1988, Parijs-Roubaix 1990, Omloop het Volk 1985 en zijn groene trui in 1988. 

In een inleidend filmpje zagen we de ex-wielerkampioen zich een dagje inleven in een vrij ongewone sector, namelijk de schroothandel (klein en groothandel). Wie schetste echter onze verbazing wanneer we, terug in de studio, tegenover Eddy Planckaert, ons clublid Jan Vermoesen zagen zitten. En dit in de hoedanigheid van opperhoofd van de schroothandelaars. Vlot pareerde Jan elke vervelende vraag van Martine en de snotneus met een uitleg over de mondiale markt van vraag en aanbod, de professionalisering van de sector, de zeer strenge milieureglementeringen, de verwachte stijging van de schrootprijs als gevolg van de verbetering van de levensstandaard in India en China, enz… Op het eind slaagde hij er bijna in de oude stalen koersfiets van Eddy voor een mooie prijs mee te nemen in de laadbak van zijn kamion. Het betrof de tweewieler waarmee de heer Planckaert destijds tijdens de finale van Gent-Wevelgem de heer Olaf Ludwig met zijn kloten in de gracht gereden heeft. Maar dit stuk oud ijzer had voor Eddy nog een iets te grote emotionele waarde.

http://www.deredactie.be/permalink/1.1126433

L.

Verslag Rit Dikkevenne

Een blauwe hemel en een stralende najaarszon dus waltervh was in zijn nopjes want hij zag zijn hoop om alsnog clubkampioen te worden toch nog dichterbij komen. Maar aangezien zijn achterstand te groot was moest hij nog een aantal bonuspunten verzilveren onderweg. Hiervoor bedacht hij een spelletje miekeklets. 

En wonderbovenwonder lukte het walter om zo nog 9 punten te verzamelen en alsnog leo en veerle in te halen in de eindspurt. Ook krisF waagde zich aan het spelletje miekeklets maar scoorde geen enkel punt en verbrandde zijn koershandschoenen. 

Door het nieuws vd wolf in Gedinne was er toch wat onrust in de groep toen we de groene boorden van zele inreden. Vooral koen en patrick roken onraad maar vrij snel was iedereen gerustgesteld toen geertv met zijn jachtgeweer in aanslag elke wolf in de buurt weghield en reeds een bospoeper had neergeknald 

Van bij het begin vd rit had de peet zich naast mij op kop genesteld en hij reed zowaar in de boter. Voor het eerst sinds 20 jaar had hij zijn fiets tijdens de vakantie thuisgelaten en dit had hem waarempel deugdgedaan. Even later demonstreerde hij dit even met een strak tempo op de kasseistrook vd lang munte waar joeri kort na de peet eindigde. 

Geertb wou ook nog demarreren maar reed spijtig genoeg lek. Lucas en Jacques depanneerden hem en paul controleerde even de bandendruk en zag dat door een “scheef suppaapken” de druk niet optimaal was. 

Kort na de lange munt meldde pieterh zich bij de tourdokter met hagel in de linkerbil, waarschijnlijk afkomstig van een verdwaald schot van Geert de jägermeister. De hagel werd vakkundig verwijderd door marianna en mieke,, onze snelle ehbo-dienst . Pieter kon de rit gelukkig uitrijden 

Na de rit konden we onder een stralende zon genieten van enkele dorstlessers en tomba zocht nog een thema voor de sluitingsrit van volgende week. Na enkele minuten brainstormen van ambrasboel en johanvb wisten we wat het ging worden: “ferket met het groot mes op kop”
Iedereen zag dat het goed was en als afsluiter kregen we zelfs een laatste vd cafébaas 

santé en tot volgende week 

M.

53×11 TWITTERT…

De wereld staat niet stil en ook bij 53×11 blijven we niet achter bij de moderne communcatie innovaties. Hieronder enkele tweets van clubleden…

dixilady Hierbij mijn appreciering vh gebruik vd hollandse dixi te Axel: Uitzicht: 9, natuur: 7, comfort en voorzieningen: 8, privacy: 1
lucaszaat In my garden I have pourays so big I can set my specializer against them.
cc2010 @lucaszaat: pourays what are thatte?
lucaszaat @cc2010: legumes for in the soup.
cc2010 @lucaszaat: I still dont understand it.
simplythebest Ik had very goede legs today. Nobody kon mij kloppen in het vrije stuk. Spaitsich dat ik niet meegereden heb.
polewhisperer Alles is nog mogelijk in het klassement…
hetenvansintanna @polewhisperer Het pintenklassement?

wouter Alles kapotgereden in het vrije stuk!
jimmycutlery Vertrouwen getankt voor de komende weken.
speklaagje Volgende week plaats ik een demarrage buitenkant voet.
whiteprs Just came home from a 150 km training. Watch me on Sunday! 

L.

Mesen

Na maandenlang aftellen en conditie opbouwen was het vorige zaterdag eindelijk tijd voor het fietsweekend naar Mesen. 

Lucien en Juliana hadden de volgwagen uitgebouwd om de bagage van 18 personen mee te kunnen nemen. Jimmy Bestek had geen risico’s genomen. Naar de grootte van zijn koffer te zien had hij naast de noodzakelijke items nog wat extra mee: 3 paar reserveschoenen, avondkledij, een strijkijzer, het verzameld werk van Hugo Claus, een tent uit de decathlon, 2 bakken Jupiler, rodebietensap, badmintongerief en zijn lievelingsteddyberen.

Met 5 GPS-en was onze groep geoutilleerd. Maar alleen die van Jacques bleek zijn weg naar Mesen te weten. 1 GPS wou ons steeds naar Moerbeke sturen, een andere had blijkbaar alleen de wegen uit de tijd van Julius Caesar in zijn geheugen. We passeerden wel 20 verschillende dialecten op onze route. Mogelijk geraakte de Garmin software hierdoor in de war.

Wie de buienradar de dagen ervoor gevolgd had, wist dat het geen reisje in comfortklasse ging worden. Af en toe kon al eens een druppeltje naar beneden vallen. En wie niet hard genoeg wou trappen werd zonder pardon met 5 Beaufort terug naar de Bierhoeve geblazen. Motivatie genoeg dus voor sommigen om het wiel voor zich niet te lossen.

Wat dit weekend wel duidelijk werd is dat er geen B-kes meer bestaan. 177 km heen en 153 terug in Flandrien-weer zonder een kik te geven, dat is geen kattenpis. De Kemmelberg werd wel uit het parcours geschrapt en sommigen waren op het laatst uitgeteld voor de ritzege, maar juichen deden we allemaal. Na zo een prestatie konden sommigen het niet laten van ‘s nachts ‘de plaatselijke horeca nog een boost te gaan geven’. 

Grote onderscheiding voor elke deelnemer. Met felicitaties van de Joeri!

L.

Details

De highlights van de voorbije weken:

Vorige week zaterdag moest er een dubbele stop ingelast worden omwille van problemen met het lossend soupapeken van Walter VH. Gelukkig schoot één van onze dames te hulp met een rubbertje waarna we hem niet meer horen zagen hebben over zijn ventieltje. Ik hoef hier waarschijnlijk geen details bij te vertellen.

Opvallende afwezige op de voorbije ritten: Lucas Weyn. Navraag leerde ons dat Lucas gealarmeerd was door de gebeurtenissen van vorige week te Wetteren waarbij een veld ggo-aardappelen aangevallen en vernield was door actievoerders. Bijgevolg gaf onze ex-scheepsbouwer er de voorkeur aan de wacht te houden bij zijn patattenveld teneinde vijandige actievoerders die het gemunt hebben op zijn eerstelingen (Primeurs de Driegoten) te ontmoedigen. Ik hoef hier waarschijnlijk geen details bij te vertellen.

Gevreesd moet worden dat een stukje Vlaams cultureel patrimonium sinds vorige week voorgoed verloren is gegaan. Na 11 jaar en 75.000 km trouwe dienst zijn de koersschoenen van de clubkampioen 2009 klaar voor het museum. Het laatste jaar werden deze shimano’s elegant bijeen gehouden door duct tape. Ik hoef hier waarschijnlijk geen details bij te vertellen.

L.

Oorkonde

De Gouden Flandrien

Hiermede verklaren en verkondigen de organisatoren van de vijfden Gouden Flandrien, een fietsproef op 15 mei van het jaar des Heren 2011 over 250 kilometers in die beruchte Vlaamsche Ardennen alover 25 onbarmhartige hellingen en voerend over 25 kilometers kasseiwegels, dat de genaamden 

Walter De Smet

Kurt Baeyens

Kris Meys

Leo De Ridder

dezen vreselijken proef tot een goed einde hebben gebracht. En dit op volkomen natuurlijken manier en zonder onderwegen afspanningen bezocht te hebben of aan de klink van Guillaume Driessens gehangen te hebben. Onze felicitaties met dezen dapperen daad!

Voor waar en waarachtig verklaard:

Maertens Freddy
De president van het comiteit

Volgende week:

Verslag verjaardag Walter VH (85)

Mons-Chimay-Jeantes

Bonjour et comment ça va, mes chers amis du vélocipède? Voici un compte rendu détaillé de la Mons-Chimay-Mons du samedi passé. Dans la compagnie de mes chers amis Kurt, Steven, Johan et les grenouilles de Berlare. Une belle épreuve cyclotouristique de plus de 200 kilometres dans le Borinage avec 2600 metres de dénivellation. Ou 4200 metres de denivellation pour les vrais costauds, ceux qui preferaient une extension à la France dans la region de Picardie, departement Aisne, destination de voyage: la belle commune de Jeantes! 

Connue pour sa église fortifiée qui présente une oeuvre gigantesque de 400m² de peintures murales et fresques réalisées par Charles Eyck en 1962, ainsi que des vitraux. Ces peintures ont été réalisées en plusieurs techniques : peintures à l’huile, graphito, et peintures à fresques qui représentent des scènes de l’évangile et des paysages de Thiérache, un très beau saint Martin au niveau du choeur est dans toute sa splendeur. Celle-ci est un haut lieu en couleur de la Thiérache. Une technique particulière a été utilisée par Eyck pour les travaux : superposition de couches de verre, qui donne une lumière dans le visage de Monique Carlin, notre héroïne, dont il raconte la vie par ce moyen. 

Enfin, la commune de Jeantes, il vaut bien un détour! Malheureusement, ce parcours alternatif n’a pas beaucoup de points de ravitaillement. Donc apres 180 kilometres, les patates de pommes de terres sont bien cuites. Mais si on a gardé encore quelques cartouches on peut atteindre la commune de Bucilly ou je peux vous recommander le bistro “Au grand bracquet”. La, on peut bien se faire dorloter à la terrasse au soleil radieux avec le menu “La flèche fausse”: un choix de pains français avec du beurre et un assortiment de fromage de toute la France, accompagné avec une belle bouteille de vin (pour cette occasion la belle fille du patron m’a recommandé le Saint-Emilion 2005, qui m’a très bien plu, le vin, et la fille aussi hihihi). Beaucoup plus délicieux que le biscuit de poivre au ravitaillement normal. Et après, vous demandez? Alors on appele un collègue pour aller faire se rattraper avec la voiture parce qu’il a commencé à pleutre et on n’a plus d’envie de rouler 75 kilometres à Mons. Salut et à la prochaine! 

Enfin, je pense que cette petite histoire me va encore couter quelques baques de Chimay bleu…

Vocabulaire:
dénivellation (f): hoogteverschil
extension (f): uitbreiding
église fortifiée (f): weerkerk
ravitaillement (m): bevoorrading
les patates de pommes de terres sont bien cuites: de patatten zijn zocht
se faire dorloter: zich laten verwennen
la flèche fausse (f): de verkeerde pijl die heel erg op de echte pijl lijkt
biscuit de poivre (m): peperkoek
bifurcation (f): splitsing

L.

De Kelly-coëfficient

De zondagrit van de A-ploeg was er één uit de oude doos, met een gemiddelde zoals beschreven in het clubreglement art. 14, en bijhorende momenten om de reflexen even te testen. Opvallende afwezige was Walter DS. Als excuus voerde hij aan dat hij de dag ervoor 35 km gaan lopen was en geen energie meer overhad om te komen losrijden. Zwak. Zo wordt men op 15 mei geen gouden Flandrien.

Ondanks het stralende zonnetje en de hoge temperatuur kende de rit een lage Kelly-coëfficient. Dus probeerde Jacques Trappist bonuspunten te verzamelen voor de kasseistamper trofee. Deze bevindt zich momenteel in buurgemeente Zele op de schouw bij Kurt Baeyens.

Het was de meeste leden niet ontgaan dat er zondag na de rit iets ontbrak in vergelijking met andere jaren. Door het hoge ozongehalte in de lucht had de paasklok die normaal de Bierhoeve bevoorraadt last gekregen van haar luchtwegen en had haar lading niet op tijd kunnen leveren. Of het zou ook kunnen dat de eieren iets te goed verstopt waren in en rond de Bierhoeve.

Ook maandag werden we verwend met prachtig weer en een schitterend uitgestippelde rit. Ondanks de aanwezigheid van Ambras Boel, Kurt Baeyens, Veerle Van Geyte en Onkie Wally enerzijds, en verraderlijk schuinlopende treinsporen, paaltjes en steenslag in de bochten anderzijds, kende de rit geen kantelmomenten. 

Enkel een lekke band bij Pieter zorgde voor een korte pauze. Maar de tijd dat leden een half uur nodig hebben om hun band op te pompen met opblaasgerief dat men eens gratis ontvangen heeft bij het bestellen van bepaalde artikels uit de Pabo-catalogus lijkt voorgoed voorbij. Tegenwoordig gebeurt dat met een lichtgewicht pompje met ingebouwde manometer en calorie-teller. Op alle gebied duiken trouwens innovaties op in de wielersport. Zo rijden er al leden rond met een gecardaneerd Tempur-zadel of een kersenpitjes-zadel met lattenbodem. En gij nu…!?

L.

Axel-Hulst

Vorige zondag was het de klassieker Axel-Hulst. A en B tesamen, dus kon er heel rustig rondgepeddeld worden. Dit kwam goed uit voor zij die de dag ervoor 150, 200 of 245 km hadden gereden. En voor wie nog niet van zijn icosaedrisch adenovirus verlost was. Tevens een ideale gelegenheid om de rally van vorige week nog eens te bespreken. 

Onderweg waren er enkele vrije stukken voorzien waar de kleppers zich konden uitleven. Maar omdat de asperziebonen van Patrick Vandevelde en Claus Junior ook meereden, moest de rest zich tevreden stellen met de kruimels. 

WVH is ook dit jaar weer maniakaal bezig. Er staan reeds 609 km op zijn teller. En dat terwijl het nog maar goed half april is. 

Ambras Boel kreeg ook deze week de Sudoku-puzzel van de Streekkrant niet op tijd ingevuld. Hierdoor kwam hij weeral te laat aan de start van de rit en maakte hij bovendien geen kans op het winnen van de wekelijkse hoofdprijs die met deze denksportwedstrijd verbonden is.

Volgende week:
– Opperbest gezinde ex-scheepsbouwer Lucas Weyn ontvangt flatscreen-toestel als winnaar van de wekelijkse Sudoku-puzzel in de Streekkrant.
– Walter gastcommentator bij klassieker Grimbergen-Westmalle.
– Clenbuterol in gehakt-boterhammen Bierhoeve gevonden.
– De ritpeter legt nog één keer het vrij stuk tussen Axel en Hulst uit voor zij die het na zovele jaren nog niet kennen (altijd rechtdoor…)

L.

Ieder zijn hobby

Andreeken zit thuis in zijn koerskledij te wachten tot het tijd is om naar de Bierhoeve te vertrekken. Plots krijgt hij goesting om een sudoku-puzzel op te lossen en dreigt hij het uur uit het oog te verliezen. Helpen jullie hem gauw even bij deze opdracht zodat hij niet te laat komt aan de start???

9
7
6
.
8
.
3
.
5
1
2
8
3
.
5
7
.
9
5
.
.
7
.
9
.
8
.
2
4
.
6
5
3
.
9
7
3
6
5
8
9
7
4
1
2
7
8
.
4
1
2
.
5
3
.
5
.
9
.
6
.
.
8
6
.
3
1
.
8
5
2
4
8
.
7
.
2
.
9
3
6

Volgende week:

– Walter VH moet een tandje bijsteken!
– Grimbergen 33 cl gevuld tot boven streepje!
– Gerief van Chris Ferket heeft nog nooit zo hard gestaan!
– Ex-scheepsbouwer heeft eindelijk door dat het zomeruur ingetreden is!

L.

Jägermeister

Wie zondagmorgen de tijd niet had gehad om een hapje te eten, moest niet wanhopen. Ritpeter Tom had een verrassingsontbijt voorbereid: tegenwind met de eerste hellingen van het seizoen. 

Smaakmaker van dienst was deze keer Gerhard Der Jägermeister. Constant voorin of op kop om toch zeker maar om 12u binnen te zijn, op de Oude Kwaremont een serieuze schifting doorvoerend, en onderweg nog genoeg adem om wat aan natuureducatie te doen; Gerhard, ginder op die gazon, is het een vogel, is het een vliegtuig? Waarop Jägermeister: “Dat is een vogel he!”. Is het een grutto, is het een scholekster? Jagermeister: “Nee, dat is het niet! Dat is ne kievit, he mannekes, ne kievit, parate algemene kennis he jongens”. Waarna hij versnelde en met overmacht het vrij stuk won voor Tom Boonen, Cavendish, Jeannine Longo en Steven De Schoesitter.

En dat naar eigen zeggen allemaal op natuurlijke manier:
Nu ook in Bierland te verkrijgen : Rodebietensap. Wanneer EPO, Clenbuterol, Etixx en pekelharing met plattekaas niet meer helpen…
Prijs : 1.33 euro/0.5liter

L.

Triskaidekafobie

In haar weerbericht van zaterdagavond had Sabine regen op zondag beloofd en dus stonden er op zondag 13 maart slechts 27 renners aan de start. Opvallende afwezige was de beste wielertoerist van het Waasland. De rit passeerde nochtans langs Moerbeke. 

De kopman van de B-ploeg was nog steeds geschorst door de VWB (niet invullen whereabouts). Dit vormde de gelegenheid voor een aantal kleppers uit de B-ploeg om zich in de kijker te fietsen. Dit liep echter niet van een leien dakje. Zo probeerde Lucas in de finale de handschoenen van Jacques te ontvreemden vanuit het oogmerk van wederrechtelijke toe-eigening. En at Chris Ferket bijna alle boterhammen voor de B-ploeg op. De rest werd opgegeten Jorki, net als zijn baasje een groot bakkes trouwens. 

Het vrij stuk langs de E34 was met de wind schuin in de rug ideaal voor de 13 achteraan. Michel probeerde op zijn sloffen mee te glippen. Velen vreesden echter door mee te schuiven hun goede vorm te zullen verraden en bleven dan maar in het peloton.

Volgende week:
– Het grote dubbelinterview Ambras Boel – Lucas Weyn
– Voorstelling nieuwe leden: de Let Dimitri Goesot en de Fransman Pierre Le Lapin

L.

En dat er hier dit jaar geen plezier meer gemaakt mag worden!!!

Vandaag was het de eerste rit van het nieuwe seizoen van fietsclub 583. Naar Kieldrecht. En terug! De afstand kon afgeleid worden uit volgende vergelijking: (4x-12)/4 = 2(x-37). 

Jan Vermoesen vreesde dat hij dit jaar nog niet genoeg getraind had (50² km) om al te kunnen volgen met de B-ploeg. Koen Casteleyn wou met evenveel trainingskilometers in de benen wel de gok wagen. 

Lucas Weyn had naar eigen zeggen niet veel kunnen trainen omdat hij gans de winter in zijn hof bezig geweest was met het kweken van vierkantswortels. Lucas heeft waarschijnlijk een hele kleine hof want hij reed constant vooraan. Ambras Boel was dan weer zo blij met het nieuwe seizoen dat hij er van opwinding van omver viel nog voor er ook maar 1 meter gereden was. 

Geert Bierland was enkele kilogrammen bijgekomen na het jachtseizoen. Als 1 konijn 200g gewichtstoename betekent, een fazant 100g, een muskusrat 250g, een mol 50g en een everzwijn 25 kg, hoeveel kg is Geert deze winter dan bijgekomen als je weet dat hij 10 mollen, 6 konijnen, 2 muskusratten, 3 stekelvarkens, 8 dikke fazanten en 17 kleiduiven geschoten en verorberd heeft, en op het jaarlijks smeerfeest van de jagers ook nog eens 5 keer om een stuk gebraden everzwijn geweest is? 

Volgende week:
– Meer informatie over de schorsing die de VWB vorige week opgelegd heeft aan onze clubkampioen-topsporter Johan Van Bellingen omwille van het niet invullen van zijn whereabouts.
– Jacques Trappist heeft wat voor.

L.

Scroll Up